ME/CFS-sairaus

Eduskuntavaalit 2023

En yleensä tästä puhu, mutta nyt on sen aika. Eli aiheena politiikka ja Eduskuntavaalit 2023 ME potilaan näkökulmasta!

NYT on SUN aika VAIKUTTAA!

Eduskuntavaalit lähestyy ja NYT olisi erinomainen mahdollisuus jakaa tietoa ME potilaiden järkyttävästä tilanteesta Suomessa!

Ai miten?

Minäpä kerron…

Ne puolueet jotka pääsevät seuraavaan hallitukseen ovat ratkaisevassa osassa, koska hallituspuolueilla on valtaa enemmän kuin oppositiossa olevilla puolueilla. Eli mieti tarkkaan mitä puoluetta äänestät!

Kun olet löytänyt arvoihisi soveltuvan puolueen, niin käy läpi oman alueesi eduskuntavaaliehdokkaat. Ota ehdokkaisiin yhteyttä esim. sähköpostilla ja kerro ME potilaiden ahdingosta ja kysy mitä ehdokas asialle tekisi jos hänet valittaisiin kansanedustajaksi tai jopa ministeriksi. Haasta ehdokasta kunnolla!

Perehdy tarkasti eri puolueiden menneeseen sekä tulevaan politiikkaan. Onko kyseinen puolue tehnyt mitään hyvää ME potilaiden eteen & ovatko he valmiita tekemään jatkossa? Mieti asioita SINUN elämän kannalta!

Tämä on SINUN keino levittää tietoisuutta poliittiselle kentälle. Jokainen yhteydenotto ehdokkaisiin lisää ME tietoisuuden leviämistä. Tämä vaatii toki jonkin verran voimia, mutta jos haluat että asiat joskus muuttuu Suomessa niin SINUNKIN on asialle jotain yritettävä tehdä. Vain yhdessä voimme vaikuttaa Suomen ME potilaiden parempaan huomiseen!

Ja viimeiseksi!
MUISTA ÄÄNESTÄÄ!

PS. Henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. (https://vaalit.fi/aanestaminen-kotona)


ME eli Myalginen Enkefalomyeliitti on lihaskipuja aiheuttava aivo- ja selkäydintulehdus. 

CFS eli Chronic Fatigue Syndrome on suomennettu “krooniseksi väsymysoireyhtymäksi”.

ME/CFS-sairaus on ollut Maailman terveysjärjestö WHO:n ICD-tautiluokituksessa jo vuodesta 1969 alkaen neurologisten sairauksien kategoriassa. 

WHO:n ICD-10 tautiluokituksessa ME/CFS on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on G93.3 Viruksen jälkeinen väsymysoireyhtymä

WHO:n ICD-11 tautiluokituksessa ME/CFS on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on 8E49 Viruksen jälkeinen väsymysoireyhtymä, sisältäen Myalgisen enkefalomyeliitin ja kroonisen väsymysoireyhtymän


Yksi kommentti

  • Mervi Knuuttila

    Hei, kiitos kirjoituksestasi.Nyt otan huomioon myös tämän tärkeän asian eduskuntavaali-ehdokasta valitessani. Ja olen s-postitse yhteydessä selvittäessäni ehdokkaan tietoisuutta ME/CFS sairastavien ihmisten aivan järkyttävän, hävettävän, ala-arvoisen heikosta tilanteesta. Toivon todella parempaa huomista sinulle ja kaikille taistelijoille/resilientikoille oireiston kirjossa elämää hengittäville. Jaksakaa, vielä tulee se parempi huominen!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *