Olen kertonut aiemmin Erikoissairaanhoidosta terveyskeskukseen postauksessa, kuinka pitkäaikaisesti monisairaan ihmisen siirtyminen erikoissairaanhoidosta terveyskeskukseen omalla kohdallani on tapahtunut.
Tämä postaus on jatkoa siihen.
Olin taas uudella terveyskeskuslääkärillä. Edellinen tk-lääkäri (maaliskuussa) tosiaan kusi kaikki asiat, kieltäytyi korjaamasta kusemiaan asioita ja näin ollen kolme kuukautta meni täysin hukkaan.
Tällä kertaa minulle varattiin ihanan oma hoitajani avulla koko terveyskeskuksen osaavimmalle tutor-lääkärille aika. Eli odotukset olivat kovat, koska hän on koko terveyskeskuksen lääkäreiden boss.
Olin varautunut käyntiin kilometrin mittaisella muistilistalla, lääkelistalla ja Kelasta tulleella lisälausunto vaatimuksella.
Puolen tunnin ajan kestävällä vastaanotolla saimme käytyä uuden lääkärin kanssa kilometrin mittaisesta muistilistastani seuraavat asiat läpi:
–
lääkitykset (uudet & vanhat) ja reseptit
–
labrat (otetut & tulevat kontrollit)
–
poskiontelon kystan takia lähete erikoissairaanhoitoon
–
hän kirjoittaa Kelan vaatimat lisälausunnot Vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta varten
–
hän kirjoittaa laajan B-lausunnon tilanteestani joka käy niin työkkäriin, Kelaan kuin vakuutusoikeuteen
Ihaninta tässä kaikessa oli se, että lääkäri oli selkeästi tietoinen mm. ME:sta sekä POTS:ta! Iso plussa myös siitä, että hän oli inhimillinen ja meidän kemiat toimi.
🩶
Hän otti minut nyt omalle listalleen, eli olen nyt hänen potilas ja hän on minun omalääkärini.
Seuraavalla viikolla sain lääkärin kirjoittamat lausunnot. Ne olivat loistavat. Hän oli perehtynyt tilanteeseeni aiempien lausuntojen sekä vastaanoton perusteella.
Myös hänen kirjoittama lähete KNK-klinikalle koko poskiontelon täyttävän kystan takia meni läpi ja minulla on aika KNK:lle jo tässä kuussa.
Nyt minulla on oma hoitaja ja oma lääkäri terveyskeskuksessa.
Olen äärimmäisen onnellinen, että jaksoin taistella itseni vuoksi tämänkin taistelun.
ME/CFS
ME eli Myalginen Enkefalomyeliitti on lihaskipuja aiheuttava aivo- ja selkäydintulehdus.
CFS eli Chronic Fatigue Syndrome on suomennettu “krooniseksi väsymysoireyhtymäksi”.
ME/CFS-sairaus on ollut Maailman terveysjärjestö WHO:n ICD-tautiluokituksessa jo vuodesta 1969 alkaen neurologisten sairauksien kategoriassa.
WHO:n ICD-10 tautiluokituksessa ME/CFS on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on G93.3 Viruksen jälkeinen väsymysoireyhtymä
WHO:n ICD-11 tautiluokituksessa ME/CFS on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on 8E49 Viruksen jälkeinen väsymysoireyhtymä, sisältäen Myalgisen enkefalomyeliitin ja kroonisen väsymysoireyhtymän
Vastaa