HETKI KERRALLAAN

Kun elämä heitti kuperkeikan sairauksien vuoksi

Vihdoin löytyi lääke POTS:iin

EDIT! Valitettavasti lääkkeen teho on heikentynyt ajan mittaan, enkä rajujen haittojen vuoksi kykene nostamaan annosta. Syön edelleen kyseistä lääkettä vaikka teho onkin heikompi kuin alussa.

Lääkkeen avulla on saatu mun POTS oireita hieman helpotettua!

Ei siinä mennytkään kun vähän yli KUUSI VUOTTA!

Mulla on siis posturaalinen ortostaattinen takykardia syndrooma (POTS) yhtenä ME:n oireista. Se on diagnosoitu tutkimusten jälkeen HUS:n kardiologialla.

Alla oleva kuva selittää mikä on POTS.


Olen kokeillut lukemattomia lääkkeitä POTS:iin (beetasalpaajia, sydänlääkkeitä, verenpainelääkkeitä ja Mestinonia). Valitettavasti haitat ovat olleet hyötyjä suurempia, jopa hyvin pienillä annoksilla. 

Kesäkuussa kun sain terveyskeskuksesta ikioman lääkärin, niin hän otti sydämen asiakseen etsiä mulle sopivan lääkkeen. Ja sain kokeiluun beetasalpaajan (Nebivololi) jota en ollut vielä kokeillut. Annostus mini, nosto hyvin varovasti.

Ensimmäistä kertaa beetasalpaaja ei aiheuttanut mulle lähes mitään haittoja, mutta POTS oireisiin se on tehonnut jonkin verran. Valitettavasti minimi annos on se mitä kehoni sietää, varovaisesta nostosta huolimatta haitat räjähti päälle. Olen nyt sitten syönyt sitä lääkettä minimillä koko kesän.



Kuinka se lääke on sitten vaikuttanut?

▪️

syke on laskenut eli kykenen olemaan vähän pidempään pystyasennossa

▪️

keho palautuu rasituksesta paremmin



Alla olevista kuvista näkee kuinka kehoni palautuu ilman lääkettä ja lääkkeellä


Voitte varmaan arvata, että tämä on ollut itselleni todella merkittävä muutos elämääni. Kun on vuosia syke huidellut seisten 120-200 Bpm, niin nykyinen 90-150 Bpm tuntuu ihmeelliseltä.
🩶



ME/CFS

ME eli Myalginen Enkefalomyeliitti on lihaskipuja aiheuttava aivo- ja selkäydintulehdus. 

CFS eli Chronic Fatigue Syndrome on suomennettu “krooniseksi väsymysoireyhtymäksi”.

ME/CFS-sairaus on ollut Maailman terveysjärjestö WHO:n ICD-tautiluokituksessa jo vuodesta 1969 alkaen neurologisten sairauksien kategoriassa. 

WHO:n ICD-10 tautiluokituksessa ME/CFS on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on G93.3 Viruksen jälkeinen väsymysoireyhtymä

WHO:n ICD-11 tautiluokituksessa ME/CFS on luokiteltu neurologisten sairauksien alle ja koodi on 8E49 Viruksen jälkeinen väsymysoireyhtymä, sisältäen Myalgisen enkefalomyeliitin ja kroonisen väsymysoireyhtymän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *